There was an error in this gadget

Saturday, November 22, 2008

Tragedi-Kenangan-Kehidupan Semester 3


sem 3 ni byak tragedi
byak juga kesah & kenangan
tentang hidup, cinta & inspirasi
ooppsss...xleh guna tagline tu!
ermm...byak yang aku hrungi
aku belajar tentang manusia, sikap & perangai
aku belajar tentang cinta, kejujuran & keikhlasan
aku blajar tentang kekeluargaan, konflik & penjelasan
yang pling penting, aku blajar tentang diri sndiri, kawalan & pembawakan

dalam dunia ni
ada yang nampak baik sebenarnya 'MEMANG BAIK'
ada yang nampak buruk tp sbnarnya tidak
pandangan kita mesti lebih tajam
untuk meneliti perincian insan di sekeliling kita

"senyum tak semestinya dia berbudi
tangis tak semestinya dia bersimpati
"


perlu kita ingat
ancaman dr belakang tak semestinya datang dr lawan

"kawan....kadang2 jadi lawan...
kadang-kadang lawan jadi kawan....

apalah nak disesalkan
..."


hmm...
ntah lah...
kalau dah dinamakan dunia
mcm ni la gayanye...
apa yang mampu
kita mohon perlindungan dan kekuatan dari-Nya
sememangnya

"jeritan batinku
hanya batinku saja yang dapat dengar
"

hnya kita dan DIA...



3 comments:

idmalina mohamad ideris said...

salam atoi...suci je kan blog kau ni...so,ada masa2 trluang tu,jom klik kat blog public aku...
http://idmalinaideris2.blogspot.com...
blog aku simple je....x havoc mcm blog kau ni..hehe,just kidding ya.

purple puppet said...

go n fight 4 urself..;p

PEARLPETT said...

Hi..nice word....tajam juga macam pisau.....ZAT!!!!