There was an error in this gadget

Tuesday, November 25, 2008

Lahirnya Cahaya

alhamdulillah...doa mak aku nk cucu perempuan termakbul.
bkan satu, tp 2 orang dalam jarak beberapa bulan je.
aku gmbira bila mak aku gmbira.
mmg da lama dia inginkan cucu perempuan.

gambar ni aku snap time kenduri cukur jambul.
atau kenduri berzanji & marhaban.
cuma aku terkilan, aku bwak dua kmera.
handycam satu, digital satu, tp cam haram !!!
yg satu head dia kotor dn aku cari cleaning tape xde.
yang satu lg aku lupa cas.
bukan salah kamera, salah aku, bingai !!!
naseb baek akak aku ada kmera lagi.



NUR NAJLA SYAZANA BT MOHD SHAHFIK

ini anak sulung akak aku yg no 4.
time mngandungkan dia, akak aku sakit teruk.
muntah-muntah, xlarat makan.
biase la sakit orang mngandung, anak prtama lak tu.
aku duk umah dia time dia sakit tu.
dia punya sakit, sampai aku sgan nk duk kat umah dia lma2.
tapi akak aku bertuah, dapat seorang suami yang penyabar.
aku kagum ngan abang ipar aku sorang tu.
akak aku mngamuk time mngandung tu pun, dia cool je.
dia mengajar aku memikul tanggungjawab
sebagai sorang lelaki.
maklumlah...dorang bercinta bkan sekejap,
sejak dr form 5 kalau tak silap aku, lapan tahun beb...
sape ckap cinta monyet tak leh sampai atas pelamin.
lagi satu, aku suka nama anak buah aku ni.
sebab ???
biarlah aku saja yang tau...



NURFASYA FASYURA BT FASAZMAFAZLI

ni plak, anak no 2 akak aku yang no 5.
( banyaknye nombor ??? )
lahir awal beberapa bulan dr yang atas td.
time mengandung, alhamdulillah, xde problem sangat.
sebab akak aku yang ni sempoi, dia cool je time mengandung,
siap bleh jalan2, shopping2.
hahaha...bagus2...
gpun akak aku yg sorg ni
memang kat luar nmpak snyum je, gelak je.
tp apa yg ada dlam hati, orang lain takkan tau.
sbb, bg dia...

"dalam hidup ni, ko pusing macam mana pun,
masalah tu tetap akan ada...
so, drpd ko mgeletik tak tentu pasal,
baik ko senyum je...tau2 masalah dah settle
"

dia mngajar aku untuk hadapi masalah.
bkan dengan cara yang bukan2...
memang, ada kalanya kita akan rasa
sangat tertekan dengan masalah,
tp hnya kita tetap kna wat kputusan.
kesan kemudiannya yg akan menilai,
sjauh mana bijaknya kita wat keputusan.
kalau tepat, alhamdulillah,
kalau silap, kita betulkan,
& dapat bonus pengalaman
.
simple kan ???
watpe nk telan panadol byak2,
terjun2 bangunan...

thx kak, aku syg ko !!!

aku doakan kita bahagia sampai hujung nyawa.
khususnya pada akak-akak aku ni
dan secara amnya pada keluarga dan adik beradik aku.
tak lupa buat arwah bapak.
smoga dia tenang dan bahagia di sana.
AL-FATIHAH

~masalah seng cilik, usah digedi2 neh,
kito podo ae kabeh...
jenengnge manusio, podo-podo eneng salah silap
~



6 comments:

Naz said...

alhamdulillah.
rezeki.
aku nnt nk 4 skali.
hahaha.

The way i are said...

aku klu bley nak lapas trus..
alhamdulillah..
ahuhuhu...
syg korg..

WIZARD said...

tak de hal la bro.. kita bertatih bersama dalam blog sebab aku pun bukan lama sgt dalam berblog.. just put WIZARD.. tapi insyaallah nanti ko tau nama sebenar aku.. bukan tak nak bg tau.. huhu harap paham

puTrisha said...

tahniahhh

coffeeHolic said...

comel dia.
=)
kissing for them.

idmalina mohamad ideris said...

comel..comel..yg second tu shushah betul nak mnyebut namanya...fff....tp mmg cute....
chill for da life.