There was an error in this gadget

Thursday, December 4, 2008

Papa Yang Hero


Akhirnya, setelah 20 tahun

( mengikut kiraan mama )
akhirnya kami berjaya
memaksa papa yg liat berjalan
untuk bwak kitorang jalan.
aku tak kisah sgt, tapi kesian kat adik2 aku

ari2 pg sekolah, blik umah
pg sekolah, blik umah...

jadi aku rsa tbantut perkembangan pemikiran dorang
bukan la aku kata dorg tak pandai,
tapi dorg perlukan satu environment lain
untuk kembangkan otak dan pmikiran dorg.

so, aku ngan mama rasa
apa yg kitorang wat tak salah.
mula-mula plan nak pg dengan mama je
bawak adik2 aku...tapi ntah camne
bangun lak papa pagi2 tu ckap nk ikot.

( sebenarnya dia takut nk bg aku drive, hehe, trick berjaya!!! )

bayangkan la, da 20 tahun
baru kali ni dia nk jalan.
tu pun sbnarnya TERPAKSA!!!
tp xde hal la,
PAPA tetap hero kitorang.
lokasinya adalah
KLCC.


Hero : Papa


Plan A
PETROSAINS
sebab nak bwak adik aku mnimba ilmu.
tp sperti biasa...papa tidak bersetuju!
atas alasan...tiket masuk mhal.
"la...bukan masuk club pa..." aku bersuara.
apa la yg nk dikira sangat ngan duit tiket
utk masuk tmpat ilmu.
sambil mendapat sokongan mama,
aku cari plan baru, adik aku pun bagus,
byak mngalah ngan papa
coz dia tau, kalau dia wat hal
pasni jgn harap nk g jalan g...


Plan B
TGV CINEMAS
tgk wayang.
sian adik2 aku xpnah tgk wayang.
( abang dia da slalu, hehe...)
sekali lagi kekecohan berlaku.
tak la kcoh sgt pun.
isunye...cite ape nk tgk.
aku dn adik2 aku tbyang :

madagascar 2
bolt
antoo fighter

tapi keputusannya...
DITOLAK
atas alasan cte budak2.
( adoyai !!! )
jd ktorang mngalah la ngan papa
"layan je papa tu, amik ati dia..." mama bisik kat aku.
pale otak aku da start jem da...
sian adik aku, mngalah ngan papa dia.
( bgus adik aku nih... )

last2 tgk la cte yang dia minat sorang...



papepun...
kira ok la papa nak gak tgk wayang.

bak kata mama,
papa da pcah rekod
masuk panggung TAK tido.
hehehe
sebab mama kata
masa dorg dating dulu2
da la tgk cte yang papa sorg je minat
tp bila dlm panggung TIDO !!!
bayangkanlah betapa bosannye mama dalam tu.

kitorang plak.
bila diajak tgk cite yg kitorg tak minat
apa lagi...
sandar baek punya
1, 2, 3...TIDO...
btapa seksanya nk tnggu cite tu abes.
apa leh wat, nk jga ati org tua.
sabar je la...



4 comments:

coffeeHolic said...

join philophibia not serambi lagi ka?

The way i are said...

masuk club pom free..
haa.
kire ok la dpt bwk papa kau g tgk wayang..
aku nk ajak botak g shopping mall pom dye malas..
alasa...
xley tgk ramai² org..
pning katenye..

idmalina mohamad ideris said...

salam atoi....
kalau kau mmg penyokong setia mawi..mmg rugi sbesar2nya kau tak join AUG.bila dgr mawi qasidah utk opening nnti..nak ngis rasa..yg mawi dah record utk sesi latihan..mawi akan dtg latihan skali ngan kitorg nnti kat bukit jalil...esok dah stat move to bukit jalil...

amer zaman said...

best filem ni.